Plante de interior
 Bromelii
 Carnivore
 Plante cu flori
 Plante putin pretentioase
 Plante suculente
 Plante verzi
 Palmieri
 Orhidee
  Plante de exterior
 Conifere
 Liane
 Plante anuale
 
Plante de interior / Carnivore
 
DIONAEA MUSCIPULA

Diametru: 9 cm
Inaltime: 10 cm

Este o planta carnivora care provine din mlastinile din Carolina de Nord. Traieste in habitate lipsite de nitrogen si din acest motiv si-a transformat frunzele astfel incat sa se hraneasca cu insecte. Dupa digerarea insectelor cupa se innegreste si moare.

 LUMINOZITATE SI TEMPERATURI:

 Dionaea nu este o planta tropicala si poate tolera fara probleme iernile blande, ba chiar are nevoie sa treaca printr-o perioada mai rece, astfel neriscand pierderea plantei.Se amplaseaza in soare direct sau locuri foarte luminoase. Vegeteaza foarte bine la temperaturi de 20-35 grade Celsius, putand rezista foarte bine la temperaturi cuprinse intre 4-12 grade Celsius.

 NECESITATI:

 Necesita substraturi acide, mai mult sterile, formate din turba si nisip spalat, lipsite de nitrogen, pe care il vor lua din insectele digerate.Planta nu se fertilizeaza.

 MOD INGRIJIRE:

 Planta nu necesita ingrijiri speciale, insa pamantul trebuie sa fie in permanenta umed, iar locul unde este amplasata sa fie foarte bine aerisit. Se transplanteaza o data la doi ani, primavara devreme. In momntul cand se formeaza florile, acestea se elimina, deoarece aparitia florilor poate determina moartea plantei in anul urmator.Peste iarna, Dionaea se amplaseaza in locuri racoroase, cu temperaturi peste + 4 grade Celsius.Nu se va exagera cu stresarea cupelor prin stimulare manuala, deoarece se poate pierde planta.

 UTILIZARE:

 Se utilizeaza ca planta de ghiveci sau se amplaseaza in terarii. 
Produse din aceeasi gama
 
DIONAEA MUSCIPULA
14.8  
 LEI 
Este o planta carnivora care provine din mlastinile din Carolina de Nord.... [...]
Nepenthes sp
46  
 LEI 
Descriere : Genul Nephentes cuprinde circa 70 de specii de plante carnivore,... [...]
 
 
   
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2011 Elite Bloemen. Toate drepturile rezervate.
Director Web Gratuit
Site-ul apare in Directorul Kappa